Care for Others, Uganda

ALWA, SOROTI DISTRICT in UGANDA

Een organisatie die zich met name inzet voor weduwen en wezen in het arme Soroti district in het Noord Oosten van Uganda. Omdat onderwijs een van onze speerpunten is, heeft Bona Baana in 1998 de bouw van de Alwa technische school mogelijk gemaakt. Inmiddels is de vakopleiding uitgebreid en geeft men er ook een vakopleiding tot coupeuse. Er is een middelbare school opgericht waar officiële staatsexamen worden afgenomen.

Directeur Michael Okado met zijn vrouw Margret en twee kinderen bij de metselworkshop en de keuken van de school 2008

2019

* In juli zijn 6  vliegende meubelmakers naar deze projectpartner gevlogen.  Centralpoint heeft een tweedehands laptop mee geven. Wat een prachtig resultaat hebben deze mensen geleverd. Gijsje, IJbe, Leendert, Marcel, Michiel en Saman hebben Care For Others in Alwa, Soroti in Uganda een boost gegeven. De houtvakopleiding heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd. Er zijn trapnaaimachines opgeknapt, reparaties aan stapelbedden uitgevoerd, schoolbanken gemaakt, een opslag aan de houtwerkplaats gebouwd en twee deuren gemaakt. Omdat er zoveel moest gebeuren, het hout duur was en de groep binnen no time door de houtvoorraad heen was heeft Bona Baana en stichting Vliegende meubelmakers een extra bijdrage gedaan om hout in te kopen. 

Eenieder heeft 10 kilo aan gereedschap mee van Gered Gereedschap

* Door ondersteuning van Emmaus in Haarzuilens hebben we de school kunnen voorzien van verf. Alles zit inmiddels strak in het lak.

2018

* Twee computers van het bedrijf Besi Netherlands bv uit Duiven zijn naar Alwa gegaan. Hier zijn ze erg blij met de computers. Met zoveel studenten kun je echt wel een paar extra computers gebruiken. De meeste jongeren bij Care For Others hebben nog nooit met een computer gewerkt.

De slaapzaal voor de meiden

2017

* Dit jaar hebben we een bijdrage geleverd aan de school om een aantal klaslokalen af te bouwen. Door een hongersnood zijn alle kosten enorm gestegen. Er ontstond een te kort in het budget. Stichting Overal heeft ons hierin gedeeltelijk ondersteund.

* Een extra duwtje in de rug is een bijdrage voor de aanschaf van grote partytenten en stoelen. Met de verhuur is een deel van de vaste lasten van de school de dekken.

Uitgifte van Toolkits

2015

* Wij hebben deze organisatie ondersteund met de bouw van een aantal  klaslokalen, een kantoor en een opslagruimte.

* Met de inkomsten uit een industrieel lasapparaat worden vaste lasten bekostigd. De leerling lassers kunnen zich bekwamen in grotere opdrachten. De co-sponsoring is aangegaan door stg. Overal, stg. Basta en Emmaus Haarzuilens.

De erfafscheiding

2010

* Een erfafscheiding rond Alwa trainingscentrum is mede door Impulsis gerealiseerd kunnen worden. Hierdoor kunnen de meiden die intern verblijven veilig naar school.

* De kwaliteit van onderwijs is verbeterd door een vergoeding door Impulsis. Leerkrachten hebben een cursus kunnen volgen.

* Een varkenshouderij voor vrouwen is mogelijk gemaakt. Dit project gaat financiële onafhankelijkheid bij deze doelgroep opleveren.
Stichting Overal heeft dit project weten te bekostigen.

Noordelijk Uganda heeft vaker te kampen met droogte

2008

* De bouw van een slaapzaal voor meiden. Hiermee is de opkomst van jonge dames op school verhoogd. Ze hoeven niet ver meer te lopen, het gevoel van veiligheid is toegenomen. Dit project hebben we samen met Wilde Ganzen weten te realiseren.

2007

* Hiervoor hebben we een metselaarswerkplaats kunnen financieren.

2005

* Laboratoriumspullen voor de technical school

2004

* Donatie van een twee laptops en lesmateriaal.

2003

* Dit jaar hebben we ons ingezet voor de lokale technische school waardoor de bouw van een houtwerkplaats mogelijk werd en Care for Others de opleiding van een timmerman kon bekostigen.

Het schoolterrein

1999

* Zonnepanelen

1998

* Met geldelijke middelen heeft Bona Baana de bouw van de Alwa Technische school mogelijk gemaakt. Kansarme jongeren leren er een vak.