STEUN BONA BAANA!

Het succes van Bona Baana is mede afhankelijk van de steun en inzet van veel mensen. Wij zijn voortdurend op zoek naar mensen die een handje willen helpen. Onder het kopje, vrijwilligers en stagiaires zijn diverse vacatures uiteen gezet. Bona Baana is geheel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Wat u ook doet, uw bijdrage is voor ons heel belangrijk.

Doneren

Het voordeel van de Doneren link is dat het snel is en u zelf kunt kiezen op welke manier u wilt betalen met Ideal, Paypal, Creditcard, etc. De verwerking kost €0,25 en gaat via Mollie payments, een erkende onderneming dat betalingen verzorgt voor ondernemingen.

Doneren via internet bankieren
Bona Baana heeft behoefte aan vaste vrienden, die regelmatig doneren. Zo kunnen we ons mooie werk blijven voortzetten en de continuïteit van onze projecten waarborgen. Door donateur te worden steunt u ons regelmatig en is uw hulp duurzaam. Dit betekent dat u Bona Baana met minimaal €10 per jaar steunt.

U kunt uw donatie overboeken naar NL89INGB0008081622 t.n.v. Stichting Bona Baana

Doelshop
Via DoelShop kun je gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. Je hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop of een product en een aankoop te doen. Dit kost je geen cent extra!

 

Fiscaal vriendelijk doneren
Vanaf januari 2014 is het eenvoudig een periodieke schenking vast te leggen via de belastingdienst. Als je een periodieke schenking vast legt via het formulier hier beneden is het bedrag fiscaal aftrekbaar. De vereenvoudigde schenkingsmaatregel is een compensatie van de overheid voor de bezuinigingen in de ontwikkelingssamenwerking.

Periodieke gift in geld
Gebruik het formulier ‘Periodieke gift in geld’ als u minimaal 5 jaar lang een gift in geld wilt doen aan een goed doel.

Betalingsvolmacht
Wilt u dat uw periodieke gift in geld automatisch naar het goede doel wordt overgemaakt? Dan kunt u het formulier ‘Betalingsvolmacht’ gebruiken.

 

Vierdaagse sponsorloop
Ben je weer aan het trainen voor de vierdaagse? Wil je Bona Baana extra onder de aandacht brengen? Word sponsorloper en steun ons door je aan te melden op www.devierdaagsesponsorloop.nl. Zij garanderen dat 100% van het bij elkaar gelopen geld bij Bona Baana terecht komt.
Loop voor onderwijs, schrijf je in voor de vierdaagse sponsorloop!
Als je €50,- bij elkaar loopt, nemen wij het inschrijfgeld van €19,50 voor onze rekening. Je krijgt een Bona Baana T-shirt en een vlaggenlijn van prachtige Afrikaanse stoffen om de boel extra op te leuken.
Jou sponsorgeld gaat naar: MCAFS in Uganda. Zij gaan jongeren met Hiv/aids helpen een voedzaam programma samen te stellen.

Kom zelf in actie
Er zijn zoveel dingen te verzinnen om geld in te zamelen. Anderen hebben al heel wat leuke acties en evenementen opgezet. We zijn blij met ieder initiatief. Hier volgen een aantal voorbeelden:
Organiseer een etentje
Verkoop je creaties
Bedenk een actie voor op school
Doneer je verjaardag
Meld je actie bij ons aan, of neem contact met ons op voor ondersteuning of ideeën. Wij denken graag met je mee.

ANBI en CBF
De nieuwe publicatieregels voor ANBI zijn hier op deze site
onder de verschillende tabbladen openbaar:
* RSIN nummer: 807823922
* Oprichtingsdatum: 1 maart 1999
* Contactgegevens: zie tabblad: Contact
* Doelstelling: zie tabblad: Inleiding
* Beleidsplan: zie tabblad: Inleiding
* Bestuurssamenstelling: zie tabblad: Contact
* Namen van mede-bestuurders: zie tabblad: Contact
* Beloningsbeleid: Zowel bestuurders als de kerngroep ontvangen  geen vergoeding voor gemaakte onkosten. Ook ontvangen zij geen vacatiegelden.   Een kerngroeplid is gedetacheerd via stg. Wijkwerk en bezet een zogenaamde gesubsidieerde baan.
* Verslag van de uitgeoefende activiteiten: zie tabbladen: Projectpartners
* Financiële verantwoording: zie tabbladen: Financiën/Nieuwsbrieven, Najaar van elk jaar en Financiële jaarverslagen

Waarom heeft Bona Baana geen CBF keurmerk?
CBF is een keurmerk voor goede doelen. Bijna alle grotere goede doelen hebben het CBF keurmerk en ook sommige kleinere goede doelen hebben tegenwoordig het CBF keurmerk of de “CBF verklaring van geen bezwaar”. CBF keurt goede doelen aan de hand van de financiële gegevens van de organisatie. De eis die CBF stelt is dat maximaal 25% van de uitgaven overheadkosten mogen zijn. Bona Baana heeft vanwege verschillende redenen geen CBF.

Weinig mensen weten dat het 4.990 euro kost om het CBF keurmerk aan te vragen. Daarnaast moet elk goed doel met CBF om het anderhalf jaar worden hertoetst omdat het keurmerk anders vervalt. Dit kost 2.510 euro per anderhalf jaar. Ook moeten goede doelen afhankelijk van de hoogte van de baten uit eigen fondsenwerving tussen 380 en 7.580 euro betalen als jaarlijkse bijdrage aan het CBF. Al deze kosten kan en wil Bona Baana niet betalen. Het CBF keurt een organisatie enkel en alleen op het percentage overheadkosten. CBF kijkt niet naar de effectiviteit van projecten.