Eenmalig ondersteunde projecten

 

EDASCHA EDUCATION AND SHARING in MWANZA, TANZANIA

2006

* Hier hebben we een solidariteitsbijdrage gegeven.

2007

* Met een mobiele bibliotheek is men uit kunnen breiden en hebben zij meer kinderen op kunnen nemen in hun scholenprogramma.

 2005

* RACHELE REHABILITATION CENTRE in LIRA, NORTHERN UGANDA
Deze organisatie zet zich in voor de rehabilitatie van voormalig kindsoldaten. We hebben dit jaar fondsen gerealiseerd voor een bibliotheek, de bouw van een laboratorium, toiletten, 1 ha grond en voor het aanschaffen van gereedschap en zaaigoed. 

* SANYUS BABIES HOME in KAMPALA, UGANDA
SBH is een weeshuis welke een kippenhouderij heeft kunnen bouwen. De eieren zijn een welkome aanvulling op het menu. Wat overblijft kan op de markt verkocht worden.

* COWA in KAMPALA, UGANDA 
Voor de jeugdgevangenis zijn door een vrijwilliger basisbenodigheden aangeschaft. Denk hierbij aan zeep, tandpasta, dekens ed.

2004

* COWA in KAMPALA, UGANDA                                                                                   Cowa is een grote organisatie die kansarme jongeren kansen biedt. In het Naguru remand home organiseerd het activiteiten en zijn sociaal werkers aanwezig. Voor de jeugdgevangenis heeft een vrijwilligster blokfluiten, lesboekjes, kinderboeken en een voetbal mee genomen om de jongeren/kinderen ontspanning te kunnen bieden. Met enige regelmaat is er fruit gekocht om een beetje aan te kunnen sterken.

2003

* EOTAS ENVIRONMENT ORIËNTED TRAINING AND SUPPORT in KIGWE, TANZANIA 
Eotas Nederland zet zich in voor deze dovenschool. Bona Baana ondersteunde de voortgezette opleiding voor dove kinderen eenmalig met twee labtops. 

2001

* RYDA RUBAGA YOUTH DEVELOPMENT ASSOCIATION in KAMPALA, UGANDA
Ryda richt zich op de kansarme jongeren van Kampala. Er is een trainingscentrum waar jongeren een vak kunnen leren. Ook wordt er een naai-training aangeboden waarin meiden het vak leren en begeleid worden met het opstarten van een eigen bedrijfje. Bona Baana financierde de opstartkosten van de naai-training en een kredietfonds.