Scholen

Bona Baana vindt het belangrijk kinderen in Nederland bewust te maken van levensomstandigheden van kinderen in Afrika. We laten kinderen kennismaken met omstandigheden van leeftijdgenootjes in Oost Afrika. We benadrukken de overeenkomsten én de verschillen. Er ligt een accent op de rechten van het kind.

Solidariteitscommissie, Arentheem college ‘Titus Brandsma’ Velp 2015

Met veel plezier geven we gastlessen bij u op school. Alle gastlessen zijn op het niveau van de groep en interactief opgezet. Voor de aller kleinsten hebben we bijvoorbeeld het spel met de tentjes. De kinderen krijgen gebruiksvoorwerpen te zien en leggen het in het Nederlandtentje of in het Afrikatentje en gaan water dragen op hun hoofd. Voor de bovenbouw wisselen we beelden af met een doe-opdracht of een groepsgesprek. We kunnen ook een bepaald thema behandelen, zoals kinderarbeid, straatkinderen of kindsoldaten: een gastles passend binnen uw programma.

Wij vragen een kleine vergoeding van € 15,- per gastles die geheel terecht komt bij een van onze projecten voor kansarme jongeren in Oost Afrika.

BS “De Driemaster”, Nijmegen 2016

Bent u geïnteresseerd in onze gastlessen dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat 0636118215. Wij hopen binnenkort persoonlijk kennis met u te maken.

Filmpje gastles basisscholen 2007 (???)