Scholen

Bona Baana vindt het belangrijk kinderen in Nederland bewust te maken van leefomstandigheden van kinderen in Afrika. We laten kinderen kennismaken met omstandigheden van leeftijdgenootjes in Oost Afrika. We benadrukken de overeenkomsten én de verschillen. Er ligt een accent op de rechten van het kind.

Solidariteitscommissie, Arentheem college ‘Titus Brandsma’ Velp 2015

Met veel plezier geven we gastlessen bij u op school. Alle gastlessen zijn op het niveau van de groep en interactief opgezet. Voor de aller kleinsten hebben we bijvoorbeeld het spel met de tentjes. De kinderen krijgen gebruiksvoorwerpen te zien en leggen het in het Nederland-tentje of in het Afrika-tentje en gaan water dragen op hun hoofd. Voor de bovenbouw wisselen we beelden af met een doe-opdracht of een groepsgesprek. We kunnen ook een bepaald thema behandelen, zoals kinderarbeid, straatkinderen of kindsoldaten: een gastles passend binnen uw programma.

De gastlessen hoeven niet direct te leiden tot een actie waar geld voor ingezameld gaat worden. We moedigen de kinderen wél aan om iets te betekenen voor hen die het minder goed getroffen hebben.

Wij vragen een kleine vergoeding van € 15,- per gastles die geheel terecht komt bij een van onze projecten voor kansarme jongeren in Oost Afrika.

Welke rechten van het kind ken jij? BS “De Driemaster”, Nijmegen

Bent u geïnteresseerd in onze gastlessen dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat 06-36118215. Wij hopen binnenkort persoonlijk kennis met u te maken.

Filmpje gastles basisscholen 2007